Громада на Харківщині повністю знеструмлена — мер

Знеструмлення сталося у Лозовій.

У деяких громадах Харківщини застосовані аварійні відключення електропостачання.

Близько 14:30 у Лозівській громаді сталося повне знеструмлення. Комунальні підприємства перевели на аварійні графіки роботи, медичні заклади громади працюють на генераторах. Про це повідомив мер міста Лозова Сергій Зеленський.

«Лозівська громада повністю знеструмлена. Комунальні підприємства перейшли на аварійні графіки. Лікарні працюють на генераторах. Критична інфраструктура забезпечена альтернативними засобами зв’язку. Пункти незламності готові на випадок довготривалої відсутності світла», — написав Сергій Зеленський у своєму Facebook.

Зазначимо, про відсутність електропостачання також повідомляють мешканці Сахновщини. Крім того, світла немає у Первомайській громаді.

«Застосовано спеціальний графік відключення електропостачання. Про час включення поки що невідомо. Про всі зміни будемо повідомляти», — пояснив мер Первомайського Микола Бакшеєв.

Як пояснив KharkovNEWS.info начальник управління інформаційної політики та роботи зі споживачами «Харківобленерго» Володимир Скічко, аварійні відключення застосовували по всій Харківській області для того, щоб уникнути наслідків можливих ударів. Однак близько 15:40 у Харкові пролунав вибух, наслідки цього удару з’ясовують. Сталося часткове знеструмлення.

«Це були профілактичні відключення під час потенційного ракетного обстрілу. Це потрібно для того, щоб після обстрілу легше було відновлювати електропостачання. Але зараз є прильот у Харкові, будемо з’ясовувати, що наразі відбувається, у нас частково є знеструмлення», — сказав Володимир Скічко.

Як писав KharkovNEWS.info, уранці 14 січня Росія завдала ракетного удару по Харкову та області. Під обстріл потрапили об’єкти критичної інфраструктури в Індустріальному районі Харкова та Чугуївському районі області.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов попередив мешканців Харківщини про можливі аварійні відключення електроенергії. Рятувальники та енергетики усувають наслідки обстрілів, аби стабілізувати ситуацію з електропостачанням.

Джерело

Новости Харькова