Графіки погодинних відключень світла в Харкові та області зміняться

Компанія "Укренерго" хоче виміряти реальне споживання електроенергії в кожній області.

Протягом двох тижнів, починаючи з 8 лютого, можливі зміни у звичних графіках відключень світла по всій Україні.

Це пов’язане з тим, що компанія «Укренерго» планує провести заміри реального споживання електроенергії. Для цього в один день взагалі не будуть вимикати світло, а в інші дні можливі зміни у звичних графіках відключень. 

«Почергово у кожній області на один день повністю будуть зняті обмеження споживання. Оскільки в енергосистемі дефіцит потужності, спричинений російськими атаками, одночасно в областях, де не проводяться виміри в конкретний день, ліміти споживання можуть бути дещо знижені. Більш конкретну інформацію ви зможете отримати від обленерго в своєму регіоні.  Але енергетики будуть робити все можливе, щоб споживачі не відчули додаткового дискомфорту через проведення вимірів», — повідомили в «Укренерго».  

У компанії сподіваються зрозуміти, як поводяться споживачі, маючи постійний доступ до електроенергії. Режимний вимір, як говорять енергетики, дозволяє визначити, скільки саме зараз споживає кожна область за умови нормальної роботи енергосистеми.

«Такі вимірювання дадуть можливість враховувати при встановлені лімітів релокацію підприємств, міграцію населення, фактичні зміни в загальному рівні й структурі споживання. Отримані результати, які враховуватимуть зміни у кількості населення та у розміщенні підприємств, дозволять нам скоригувати обсяги лімітів для кожної області і забезпечити більш рівномірний розподіл наявної в системі потужності по регіонах», — розказали в компанії.

У Харківській області графіки скасовуються у четвер 9 лютого.

Але у випадку повторення масованих ракетних обстрілів по енергетичній інфраструктурі та виникнення значного дефіциту в енергосистемі України проведення режимних вимірів будуть переносити.

Нагадаємо, цього тижня на Харківщині застосовують 12 черг відключення світла, у кожній вимикають на три години. Якщо генерації електроенергії вистачає, то графіки подекуди можуть не застосовувати.

Джерело

Новости Харькова