Головні новини Харкова 26 лютого: по Харківщині вночі вдарили ракетами та БПЛА

Основні новини доби – у хроніці МГ “Об’єктив”.

11:57

Основною ціллю армії РФ на Харківському напрямку залишається місто Куп’янськ

«Туди він (ворог – ред.) продовжує підтягувати всі свої сили, резерви. На цьому напрямку у нього дуже багато різної техніки та особового складу. Крім цього, і зі сторони РФ вони зараз укріплюють лінію оборони, лінію кордону. Туди підтягнули свої підрозділи Росгвардії, але не для наступальних дій, а для унеможливлення прориву», – повідомив начальник пресслужби Східного угрупування військ ЗСУ Ілля Євлаш в етері нацмарафону.

Він також додав, що росіяни активно використовують тут КАБи, Су-34, Су-35. Через погодні умови почали активно застосовувати й багі, щоб доставляти штурмові підрозділи на фронт.

«Відчутно те, що браку боєприпасів у ворога немає. Можливо трохи менше, але перевага зберігається у противника», – сказав Євлаш.

При цьому він заявив, що українські військові навчилися влучніше стріляти по ворогу.

11:23

Правоохоронці показали наслідки обстрілів Харківщини

«Вчора ввечері окупанти завдали два ракетні удари із ЗРК С-300 по селищу Пісочин. Пошкоджені два ангари з зерном, трактори та автомобілі. У селах Куп’янськ-Вузловий та Курилівка Куп’янського району зазнав пошкоджень приватний будинок. У Вовчанську пошкоджено ангар та господарчі споруди. Внаслідок ворожого обстрілу у селі Лосівка пошкоджені приватний будинок та господарча споруда», – повідомили у ГУ Нацполіції в Харківській області.

Крмі цього, окупанти атакували БпЛА територію непрацюючої бази відпочинку у селі Скрипаї, додали в Харківській обласній прокуратурі.

Слідчі розпочали досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 ККУ).

Фото: ГУНП в Харківській області та Харківська обласна прокуратура10:26

Два харків’янина стали Героями України, один із них посмертно

Президент України Володимир Зеленський надав звання “Герой України” воїну 92-ї ОШБр Олександру Настенко та загиблому бійцю “Kraken” та 3-ї штурмової бригади Олегу Фадєєнку. Докладніше.

Фото: соцмережі09:13

Вночі над Харківщиною збили три “шахеди”

“Мобільні вогневі групи Харківщини цієї ночі знищили три БПЛА окупантів, які мали цілі в Чугуївському районі”, – повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

08:53

Синєгубов — про обстріли Харківщини: били більш ніж по 15 населених пунктах

По Харківщині протягом доби били авіабомбами, ракетами, “шахедами”, а також з артилерії та мінометів. Про наслідки повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. За його даними, під обстрілами було понад 15 населених пунктів. По Чугуївському району вдарили “шахеди”. По Пісочину – ракети С-300. На Великий Бурлук скинули авіабомбу.

08:40

Двоє загиблих та масштабна пожежа через “шахеди” – зведення ДСНС

Двоє чоловіків загинули в побутових пожежах у Харківській області. Один – у чотириповерхівці на вулиці Морозова в Харкові минулої ночі. Друга пожежа сталася у Дворічанському районі. Їхні причини встановлюють. Загалом в області за добу сталося 22 пожежі, дві з них через обстріли. Найбільш масштабна — в Чугуївському районі, по якому вдарили “шахеди”.

“Близько 03:50 26 лютого ворожі безпілотники вдарили по покинутій базі відпочинку у Чугуївському районі, підпаливши 3 дерев’яні будинки. Площа пожежі склала 90 кв.м. Також зайнявся сухостій на площі 110 кв.м. Пошкоджень від вибуху зазнали ще 4 сусідніх будинки”, – поінформувала пресслужба ГУ ДСНС України в Харківській області.

08:17

Вночі Харківщину атакували ракети та “шахеди”: Тимошко повідомив, куди прилетіло

“Опівночі росія завдала двох ракетних ударів з ЗРК С-300 по селищу Пісочин Харківського району Харківської області. Пошкоджено ангари, трактор, легкові та вантажні автомобілі, також пошкоджено будівлі приватного підприємства. Два ворожих БПЛА “Шахед” вдарили по території непрацюючої бази відпочинку в Чугуївського районі. Внаслідок обстрілу пошкоджено три дерев’яні одноповерхові будинки”, – повідомив зранку 26 лютого у фейсбуці начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко.

07:23

Шість атак армії РФ відбили на Харківщині – Генштаб

“У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку відбито 6 атак противника в районі населених пунктів Синьківка та Табаївка Харківської області“, – повідомив Генштаб ЗСУ в ранковому зведенні 26 лютого.

За даними ГШ, минулої доби та цієї ночі росіяни били по Україні балістичними та крилатими ракетами, а також “шахедами”. Авіаударів по Харківщині не фіксували.

07:07

Ракетний удар та низка тривог – ніч у Харкові

Ніч у Харкові пройшла неспокійно. Пізнього вечора росіяни завдали ударів по регіону з території Бєлгородської області. Вибухи близько 23:00 чули в обласному центрі. Пізніше начальник ХОВА Олег Синєгубов уточнив: прилетіло по Харківському району, про постраждалих поки немає інформації. Відбій пролунав о 23:33.

Проте вночі тривогу оголошували ще двічі: з 01:19 до 02:30 та з 05:54 до 06:38. Під час першої з тривог Повітряні сили ЗСУ повідомили про наявність у регіоні ворожих БПЛА.

А потім – що безпілотники змінили курс і рухаються на Харків.

Під ранок тривогу оголошували через активність тактичної авіації РФ.

Джерело

Новости Харькова