Головні новини Харкова 22.03: били С-300 та Х-22, постраждалий, пожежі

Основні новини доби – в хроніці МГ “Об’єктив”.

09:51

У Харкові частково подають воду та тепло, підключивши генератори

“Ми розпочинаємо подавати воду. У нас є така можливість. Крім цього, перейшли на генератори та запускаємо теплові мережі. Таким чином, 40 тис. абонентів будуть підключені до теплопостачання. Зараз уже працюють автобуси, які замінили те, що зараз знеструмлено: трамваї, тролейбуси та метрополітен”, – повідомив у етері нацмарафону мер Харкова Ігор Терехов.

Скриншот09:15

Синєгубов повідомив про постраждалого від ударів по Харківщині – це енергетик

“За оновленими даними, внаслідок обстрілів постраждав 43-річний працівник одного з об’єктів енергоінфраструктури. Стан задовільний, йому надана медична допомога”, – написав начальник ХОВА в телеграмі.

09:07

По Харківщині били ракетами Х-22 і С-300, пожежі досі гасять

“Ми мали сьогодні вночі атаку по області, масовану атаку. Понад 15 ударів ракетами типу С-300, Х-22. Зараз наші всі зусилля сконцентровані на тому, щоб ліквідувати наслідки. Наразі працює понад 50 одиниць техніки ДСНС, понад 250 осіб особового складу, застосували пожежний потяг, оскільки є місто важкодоступне для проїзду техніки”, — повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов у етері нацмарафону.

За його даними, били виключно по енергетичній інфраструктурі та трансформаторних підстанціях. Без світла у регіоні 700 тисяч абонентів.

“За нашими даними, наразі постраждалих немає. Усі люди перебували в укриттях. Але ще триває ліквідація наслідків. Точнішу інформацію будемо повідомляти пізніше“, – сказав начальник ХОВА.

Скриншот08:19

У Харкові не працюють номери екстрених ліній “101”, “112” та “103”

“Наразі тимчасово не працюють лінії Служби порятунку “101” та “112”, – проінформувала пресслужба ГУ ДСНС України в Харківській області.

У ХОВА додали, що не працює і “103”.

Начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко закликав звертатися на “102”, якщо не можете додзвонитися до рятувальників або до “швидкої”. “Поліція буде координувати”, – пояснив він.

08:12

Потяги з Харкова поїдуть на тепловозній тязі, включно зі швидкісними

“В результаті нічних обстрілів маємо декілька знеструмлених ділянок, пустили в дію резервні схеми живлення та тепловози, всі поїзди продовжують рух. Зокрема у Харківському вузлі рух усіх поїздів, включно зі швидкісними електропоїздами “Hyundai Rotem”, здійснюватиметься тепловозною тягою“, – повідомила пресслужба “Укрзалізниці”.

Вокзал – з електрикою. Там працює “Фортеця незламноcті”.

07:32

У Харкові метро працює тільки як укриття, на дороги вийшли регулювальники

“Через масовану ракетну атаку по місту метрополітен зараз працює виключно як укриття. Про відновлення перевезень буде повідомлено додатково”, – повідомила пресслужба КП “Харківський метрополітен”.

Тим часом у місті на маршрути вийшли автобуси. Світлофори не працюють.

“На складних ділянках доріг патрульні посилено контролюють рух. За необхідності на перехрестях з найбільш інтенсивним рухом патрульні здійснюють ручне регулювання”, – поінформувала пресслужба Патрульної поліції у Харківській області.

07:06

“Енергетики працюють над відновленням електропостачання” – міністр

Міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що на українську енергетику здійснюють наймасштабнішу атаку останнім часом.

“Мета – не просто пошкодити, а спробувати знову, як і минулого року, спричинити масштабний збій в роботі енергосистеми країни. На жаль, є влучання та пошкодження об’єктів генерації, системи передачі та розподілу електроенергії в різних областях. Енергетики вже працюють над відновленням електропостачання”, – написав Галущенко у фейсбуці.

06:25

Підзарядитися та вийти на зв’язок у Харкові можна у райвідділах поліції

” В місті відсутнє світло. Якщо вам потрібно зателефонувати близьким, викликати екстрені служби, зарядити телефони, ви можете звернутися до найближчих райвідділів поліції. В кожному райвідділі ми запустили роботу старлінків, генераторів”, – звернувся до харків’ян начальник ГУ Нацполіції області Володимир Тимошко.

05:27

Місто без світла, почала зникати вода. Терехов повідомив, що електротранспорт не вийде на маршрути

“Окупанти здійснили понад 15 ударів по обʼєктах енергетики. Місто фактично повністю без світла. Всі екстрені служби вже працюють”, – повідомив  начальник ХОВА Олег Синєгубов.

“Через знеструмлення насосних підстанцій у місті вже спостерігаються проблеми з водопостачанням. Також вранці на маршрути не вийде електротранспорт – перевезення здійснюватимуть автобуси за схемою блекауту”, – написав мер Харкова Ігор Терехов у телеграмі.

У Харківобленерго запевнили, що енергетики вже працюють. “Енергетики на робочих місцях, зберігаємо спокій, все буде добре!”, – зазначив керівник пресслужби АТ “Харківобленерго” Володимир Скічко.

05:08

У Харкові зникло світло. Синєгубов повідомив про удари по інфраструктурі, Терехов – про 15 вибухів

Після серії вибухів у Харкові зникла електрика.

“Наразі близько 15 вибухів у Харкові. У місті проблеми зі світлом – ворог цілить по енергетичній структурі. Є пожежі на місцях деяких “прильотів”. Закликаю усіх бути обережними – ворог може продовжувати обстріли”, – написав  мер Харкова Ігор Терехов у телеграмі.

Начальник ХОВА Олег Синєгубов уточнив: росіяни вдарили по інфраструктурі.

04:49

У Харкові гримлять вибухи

Починаючи з 04:30 у Харкові лунають вибухи. Ворожу ракетну атаку підтвердили мер Ігор Терехов та начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник.

Джерело

Новости Харькова