Головні новини Харкова 13 червня: зранку обстріляли Куп’янщину, фронт

Фото: Василь Голосний

Основні новини доби – у хроніці МГ “Об’єктив”.

08:36

На Харківщині вирують три лісові пожежі, одну рятувальникам вдалося приборкати

“О 15:00 рятувальникам вдалось приборкати лісову пожежу на території Піщанського лісництва в Ізюмській громаді. Вона вирувала з вечора. Горіла хвойна підстилка на площі 5 га. ️Завдяки оперативним діям рятувальників та працівників лісових господарств вдалось не допустити розповсюдження вогню на верхні яруси хвойних дерев”, – поінформувала 13 червня пресслужба ГУ ДСНС України в Харківській області.

Ще три пожежі в лісах на Харківщині тривають. Вони охопили 525,8 га.

“Силами підрозділів ДСНС та працівників лісових господарств дані пожежі локалізовані”, – зазначили рятувальники.

08:20

Вночі та вранці росіяни обстрілювали Куп’янськ і район – Синєгубов

“13 червня, 5:20 — 05:35, с. Курилівка Куп’янського району. Внаслідок ворожого авіаційного та артилерійського обстрілів пошкоджено чотири приватні будинки. 12 червня, 23:40, м. Куп’янськ. Внаслідок ворожого артилерійського обстрілу пошкоджено приватний будинок“, — поінформував начальник ХОВА Олег Синєгубов.

08:00

ISW: ЗС РФ незначно просунулися у Вовчанську, ЗСУ контратакують біля Липців

“Російські війська нещодавно трохи просунулися у Вовчанську на тлі наступальних операцій, що продовжуються, на північ і північний схід від Харкова 12 червня. Геолоковані кадри, опубліковані 12 червня, показують, що невелика російська піхотна група за підтримки бронетехніки незначно просунулась від вулиці Михайла Коцюбинського на північному сході Вовчанська. Російські військові блогери стверджували, що російські війська захопили ще одну будівлю на північному сході Вовчанська в районі агрегатного заводу, просунувшись на 200 метрів углиб міста, а також що російські війська просунулися на схід від Вовчанська. Військовий блогер заявив, що російські військові втратили кілька бойових машин піхоти та бойових броньованих машин МТ-ЛБ під час спроби проникнути на територію агрегатного заводу. Російські війська також продовжили наземні атаки у районі с. Тихе (на схід від Вовчанська), Липців та Глибокого (обидва на північ від Харкова) 11 та 12 червня. Російські військові блогери стверджують, що українські сили проводять контратаки біля Глибокого”, – повідомив про події на півночі від Харкова Інститут вивчення війни.

Обмежені наступальні операції окупанти проводять і на Куп’янському напрямку. Підтверджених успіхів там у ворога немає. Докладніше.

Ілюстрація: мапа DeepState07:11

За ніч у Харкові двічі оголошували тривогу

Після відбою о 22:02 повітряну тривогу в Харкові вночі оголошували двічі: з 00:38 до 02:41 та з 04:23 до 06:23. Обидва рази причиною тривоги була активність російської тактичної авіації та загроза запуску КАБів, повідомляли Повітряні сили ЗСУ.

Джерело

Новости Харькова