Генератор для квартири: який вибрати та як підключити

Питання, як відключити своє житло від загальної електромережі, сьогодні як ніколи актуальне. Адже так ви зможете користуватися електрикою в умовах, коли її немає довкола. І ви будете захищені від його перепадів, якщо електрика з’явилася і сусіди навколо одночасно підключили надто багато електроприладів.

Багато людей для вирішення цього питання намагаються встановити вдома міні-електростанцію, яка працює на бензині і виробляє автономну електрику. Як встановити генератор у квартирі? Давайте розберемося у всіх нюансах.

Вибираємо відповідне місце

Зверніть увагу, що встановлювати генератор у житлових кімнатах і на кухні не можна, тому що ви страждатимете від вихлопних газів. У ванній кімнаті для цього приладу занадто висока вологість. Звичайні комори занадто маленькі. Тому оптимальне місце у квартирі для генератора – балкон.

Найкраще рішення – інверторний генератор

При покупці генератора враховуйте, щоб він за своєю потужністю відповідав розмірам приміщення, для якого працюватиме. Також віддавайте перевагу якомога тихішим моделям. Важливими є захист від вібрацій та система відведення відпрацьованих газів. Інакше постійні шум, тремтіння та загазованість заважатимуть вам комфортно жити у своїй квартирі.

Найкращим рішенням із цих причин фахівці вважають інверторні генератори. Вони невеликі за розмірами, але дуже продуктивні. Завдяки вібропоглинаючим подушкам і шумозахисту вони чудово вписуються навіть у невеликі квартири. Вуглекислого газу повітря вони також виділяють мінімум. Але все ж таки не поспішайте встановлювати їх усередині квартир, адже досі повністю не вивчено, як саме електромагнітні поля впливають на організм.

Встановлюємо генератор на балконі

Дві основні завдання, які ви повинні вирішити під час встановлення генератора:

  • підведення електрики;
  • як відвести чадні гази.

Шкідливі речовини вивести надвір допоможе спеціальна термостійка трубка патрубка. Але бажано, щоб довжина шланга становила не більше півтора метра, інакше генератор може почати “задихатися”. І обов’язково в схему підключення введіть нульову фазу, щоб зберегти вашу систему від поломки в момент включення напруги в спільній мережі.

Підключаємо через рубильник

Майстри рекомендують підключати генератор через рубильник. І на те є дві основні причини:

  • Напруга генератора не потрапить у стаціонарну електричну мережу.
  • Генератор не зможе вмикатися мимоволі.

Якщо ж вам потрібно, щоб генератор автоматично вмикався, то досягти цього також просто. Достатньо вимкнути рубильник.

Додаткові плюси інверторних генераторів

Ці пристрої користуються популярністю ще й завдяки невеликій витраті бензину, що становить суттєву економію. Виробництво у них теж невелике, але для кількох лампочок та основних електроприладів його вистачить.

Струм, який генерується такими генераторами, відрізняється високою якістю. Його синусоїда – майже ідеально рівна. Тобто навіть найчутливіша техніка буде в порядку.

Вибір інверторних генераторів у спеціалізованих магазинах сьогодні дуже великий. Між собою вони відрізняються зовнішніми характеристиками та потужністю тієї напруги, яку виробляють. Тому відштовхуйтеся від параметрів житла та своїх потреб. І якщо ви продумаєте все добре, то, напевно, зробите хороший вибір.

Джерело

Новости Харькова