Гауляйтеру Ковбасі оголосили про підозру

Олександр Ковбаса очолював окупаційну адміністрацію у Великому Бурлуці.

Управління СБУ в Харківській області заочно повідомило про підозру в колабораційній діяльності та державній зраді 47-річному мешканцю селища Великий Бурлук Олександру Ковбасі. 

Про це повідомили на сайті Офісу Генпрокурора України.

Із 27 липня по початок вересня 2022 року Ковбаса добровільно погодився очолити окупаційну адміністрацію “Великобурлуцьке територіальне управління військово-цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області”.

Харківський антикорупційний центр раніше повідомляв про те, що гауляйтером Великого Бурлука під час окупації був Олександр Ковбаса. Він довгий час очолював КП “Водопостач” в селищі Приколотне Великобурлуцької селищної ради.

На почаку червня минулого року у Великому Бурлуку гауляйтером став Євген Юнаков, юрист з Вільхуватьської сільради. Як повідомляв KharkovNEWS.info, на початку липня минулого року його автомобіль підірвали, внаслідок чого він загинув.

Після Юнакова новим головою окупаційної адміністрації у Великому Бурлуку став якраз Олександр Ковбаса. Заступником Ковбаси був його рідний брат – Павло, якому повідомлено заочно дві підозри: за фактом колабораційної діяльності та щодо пособництва державі-аресору.

Олександра Ковбасу також підозрюють у тому, що той допомагав окупантам вивозити українське зерно в Росію.

Джерело

Новости Харькова