Фірмі-новачку віддадуть пів мільйона гривень за ремонт у Дергачах

КП "Дергачікомунсервіс" уклало угоду з ФОП.

Сума угоди склала 696 322 гривень.

24 травня комунальне підприємство «Дергачікомунсервіс» уклало договір із фірмою підприємиці Христини Несміян на проведення аварійно-відновлювальних робіт (капремонту) водонасосної станції №4 у місті Дергачі. Фірма виявилася нещодавно створеною, аукціон замовник не проводив, про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на систему публічних закупівель ProZorro.

«Угоду підписали без проведення торгів, за непрозорою процедурою. Договір та кошторис також відсутні в системі «Прозорро». Христина Несміян зареєструвалась підприємницею місяць тому, і відразу без торгів їй довірили відбудову водонасосної станції», — зазначили у ХАЦі.

Фірма-підрядник має закінчити роботи до 15 жовтня 2023 року. За інформацією Харківського антикорупційного центру, підприємиця Христина Несміян народилася у 1991 році (їй 31 рік). Раніше у соціальних мережах вона вказувала прізвище Юрченко. У соцмережі Instagram профіль Христини Несміян заповнений публікаціями про нарощування вій, інформації щодо будівельних робіт там немає.

Скрін: ХАЦСкрін: ХАЦ

Як писав KharkovNEWS.info, раніше комунальне підприємство «Дергачікомунсервіс» підписало п’ять угод із приватною виробничо-комерційною фірмою «Фіалка» про розробку проєктно-кошторисної документації з реконструкції зовнішніх мереж водопостачання та водовідведення багатоквартирних житлових будинків, розташованих на вулиці Садовій. Вартість договорів склала 860 000 гривень. Аукціон із закупівлі цих послуг не проводили, фірма занесена у «чорний список» Антимонопольного комітету України.

Джерело

Новости Харькова