Фермер вивіз з Харківщини до Росії 40 000 кілограмів соняшника

Чоловік знаходиться під вартою.

Колаборант продав український соняшник країні-агресору.

До Орджонікідзевського районного суду Харкова направили обвинувальний акт стосовно 48-річного керівника ферми у Куп’янському районі, який співпрацював з російськими окупантами. На фермі розводили велику рогату худобу та вирощували сільгоспкультури.

За даними слідства, під час окупації колаборант віддав загарбникам свій позашляховик. Пізніше організував вивезення зі своєї ферми 40 000 кілограмів насіння соняшника до Росії. За продаж соняшника отримав прибуток у рублях. Окрім цього, він зареєстрував ферму за законодавством Росії та мав сплачувати податки до країни-агресора.

«У період окупації чоловік перереєстрував своє підприємство за російським законодавством у так званій «Налоговой службе Харьковской области», взявши на себе зобов’язання щодо сплати податків до бюджету країни-агресора. Торік наприкінці серпня він навіть відкрив розрахунковий рахунок у валюті рф в одному з російських банків», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо чоловіка склали за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Колаборант знаходиться під вартою.

Як писав KharkovNEWS.info, на початку серпня СБУ затримала власницю фермерського господарства на Куп’янщині, яка під час окупації вивезла до Росії зерна на 13 мільйонів гривень.

Джерело

Новости Харькова