Енергетики відновили електропостачання у Чугуївському районі після новорічного обстрілу

Енергетикам довелось працювати у складних умовах.

Біля 10 сел Чугуєвського району знову зі світлом після обстрілів, які росіяни завдали 31 грудня.

Пошкоджень зазнала високовольтна лінія 110 кВ біля Вовчанська, яка живить 10 трансформаторних підстанцій, повідомляє пресслужба Харківської обласної військової адміністрації. 

За словами начальника Харківського високовольтного району електричних мереж (ХВРЕМ) «Харківобленерго» Олександра Гануса, відновити цю лінію не вдалося. Намагаючись це зробити, бригада двічі потрапляла під обстріли.

«Тому було прийнято рішення відновлювати іншу пошкоджену раніше високовольтну лінію, яка іде через річку Сіверський Донець, і підключати споживачів вже через неї. Це було складне завдання, адже в місці, де проходить ця лінія, дуже стрімка течія. Нам пощастило: вдарили морози, і річка замерзла. Завдяки цьому ми змогли перейти водну перепону та провести роботи із відновлення», — розповів Олександр Ганус.

За його словами, великою проблемою було ще й те, що ця територія не була перевірена ДСНС, і спочатку її потрібно було розмінувати. Результат — сапери знайшли тут декілька розтяжок.

Наразі споживачі Артемівки, Мартової, Нового Бурлука, Базіліївки, Юрченкового, Білого Колодязя, Приколотного, Хотімлі та інших сіл зі світлом.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові можливі аварійні відключення світла через ракетну загрозу.

Джерело

Новости Харькова