Енергетик із Харківської області співпрацював з окупантами

Чоловіку оголосили підозру.

Суд відправив підозрюваного під варту.

Слідчі оголосили підозру 45-річному начальнику Балаклійського району з розподілу електроенергії акціонерного товариства «Харківобленерго», який співпрацював із російськими окупантами. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Як установило слідство, чоловік почав активно співпрацювати із загарбниками у березні минулого року. Він організовував електророзподільних мереж на окупованій території Балаклійського району. 

«Енергетичні ресурси витрачалися на потреби збройних формувань держави-агресора, які захопили Балаклійський район», — зазначили у прокуратурі.

Підозру чоловікові оголосили за ч. 4 ст. 111-1 (передача матеріальних ресурсів незаконним збройним і воєнізованим формуванням, створеним на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України.

Як писав KharkovNEWS.info, 24 січня Харківський районний суд узяв під варту обвинуваченого у колабораційній діяльності — 64-річного жителя села Борисівка у Харківському районі, та ухвалив рішення про передачу внесеної раніше за нього застави на потреби Збройних сил України.

Джерело

Новости Харькова