Емірати передали лікарням Харківщини 89 генераторів

У регіон продовжує надходити допомога від міжнародних партнерів.

Допомогу розподіляє координаційний штаб.

23 січня у Харківську область надійшли генератори від Об’єднаних Арабських Еміратів. 89 генераторів потужністю від 3 до 8 кВт розподілять між закладами охорони здоров’я області, пообіцяли в ХОВА.

«Дякую за підтримку благодійному фонду UAIM та Об’єднаним Арабським Еміратам», – повідомив заступник директора Департаменту охорони здоров’я ХОВА Ігор Волченко.

Загалом до Харківської області спрямували уже 248 генераторів: їх передають громадам області, зокрема для обладнання «пунктів незламності».

Між районами генератори розподілили  наступним чином: Богодухівський — 16 , Красноградський – 15, Лозівський – 10, Чугуївський – 10, Харківський – 13, Ізюмський і Куп’янський – по 2 генератори. Також 5 генераторів передали на потреби Департаменту охорони здоров’я, ще один передадуть для обласної дитячої інфекційної клінічної лікарні.

Ще 15 потужних генераторів на 6,5 кВт із цієї партії отримали підстанції швидкої допомоги. За словами директора Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктора Забашти, тепер їхні потреби з приладами майже закриті.

Раніше посольство Франції надало 188 генераторів. Їх використовуватимуть у «пунктах незламності» та лікарнях Харківщини.

Як писав KharkovNEWS.info, німецький фонд Blau Gelbes Kreuz передав 15 генераторів до громад Харківської області. Потужність одного генератора складає 2,8 кіловата. Генератори розподілять у залежності від потреб громад.

Джерело

Новости Харькова