Еліна Світоліна та Леся Цуренко зібрали гроші на відновлення харківської школи

Збір коштів проходив у США.

Українські тенісистки Еліна Світоліна та Леся Цуренко зібрали 35 000 доларів.

Гроші спрямують на відновлення Харківської спеціальної школи ім. Короленка (вулиця Сумська), яка була пошкоджена під час обстрілу з боку російських окупантів. Про це повідомив харківський бізнесмен Юрій Сапронов. Після того, як він дізнався про ініціативу тенісисток, попросив допомоги у Фонду Уоррена Баффета в цьому питанні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківська тенісистка перемогла росіянку та стала чемпіонкою

«В інтернаті жили та навчалися 180 незрячих дітей. 2 березня туди прилетіла ракета «визволителів», — зазначив Сапронов. — Завдання: діти повинні повернутися до школи 1 вересня! Дякуємо Еліна! Ти — непросто Почесний громадянин міста Харкова, ти справжня харків’янка!».

Крім того, за словами Юрія Сапронова, Еліна Світоліна віддала всі гроші, які отримала за свою перемогу на міжнародному тенісному турнірі у місті Страсбург (Франція), на допомогу українським дітям. Приз склав 30 000 доларів.

Як писав KharkovNEWS.info, 2 березня 2022 року російські окупанти обстріляли школу ім. Короленка, де навчаються діти з порушеннями зору (вулиця Сумська, 55). Тоді внаслідок обстрілу поранення отримав директор. У школі були вибиті вікна та двері.

У січні 2023 року департамент капітального будівництва ХОВА замовив послугу з проведення протиаварійних ремонтних робіт пам’ятки архітектури місцевого значення «Профтехучилище» (охоронний №7411-Ха) комунального закладу «Харківська спеціальна школа ім. В. Г. Короленка». Будівля постраждала внаслідок ракетного обстрілу з боку російського агресора.

Наприкінці квітня школа Короленка оголосила тендер щодо послуг із виготовлення проєктно-кошторисної документації на аварійно-відновлювальні роботи (реставраційні).

Джерело

Новости Харькова