Експрацівника одного з телеканалів Харкова засудили за розробку листівок для РФ

За інформацією: Суспільне Харків.

На Харківщині затримали художника-постановника, якого підозрювали у співпраці з РФ. Фото: СБУ

Дзержинський райсуд Харкова визнав винним в інформаційній співпраці з РФ художника-постановника одного з харківських телеканалів. Суд встановив, що обвинувачений надсилав макети пропагандистських листівок доньці, яка живе у Москві.

28 грудня чоловіка засудили до 10 років колонії, повідомило видання "Судовий репортер" з посиланням на вирок суду.

Суд встановив, що з 12 по 16 квітня 2022 року житель Харкова виготовив і зберігав листівки із зображенням літери "Z", що використовує російська армія.

"Чоловік надсилав своїй доньці у додатку Telegram макет листівки, який вона мала розповсюдити серед особового складу збройних сил РФ. З 21 квітня виготовлені листівки поширили серед окупантів та незаконних збройних формувань "ЛНР" та "ДНР", — йдеться у повідомленні.

Також суд встановив, що з 9 по 13 травня обвинувачений створив листівки із зображенням прапора РФ та пропагандистськими лозунгами "Працюйте браття! Перемога за нами! Ми на своїй землі!". 18 травня він передав їх доньці через додаток.

"13 травня 2022 року жінка отримала згоду міністерства оборони РФ на безоплатне використання листівок в рамках "інформаційно-роз'яснювальної та військово-патріотичної роботи з особовим складом збройних сил РФ", — йдеться у тексті судового вироку.

Обвинувачений повідомив, що, зі слів доньки, в середині квітня 2022 року за один день для армії РФ надрукували 1000 екземплярів листівок.

У суді експрацівник харківського телеканалу визнав свою провину. За даними видання "Судовий репортер", в окремому провадженні триває розслідування і щодо доньки обвинуваченого.

До арешту обвинувачений працював артдиректором телевізійного каналу "Тоніс-центр", що працює в Харкові під брендом "7-го каналу". Судимостей в нього не було, повідомили у суді.

У списку акціонерів ПрАТ "Регіональна телемовна компанія "Тоніс-центр" є син покійного ексголови міста Харкова Геннадія Кернеса Даніїл Прівалов та Алла Добкіна дружина колишнього нардепа Михайла Добкіна.

Що відомо

  • 8 серпня Управління СБУ у Харківській області повідомило, що у співпраці з РФ підозрюється художник-постановник "одного з місцевих телеканалів". Чоловіка підозрювали в тому, що він розробляв макети листівок та відеороликів на підтримку Російської Федерації та пропонував послуги Міноборони РФ.
Новости Харькова