Експоліцейську, яка заробила в окупантів автівку, будуть судити на Харківщині

Жінці заочно оголосили підозру.

Жінка побувала на двох посадах у псевдоправоохоронному органі та отримала в управління «УАЗ Patriot».

Слідчі заочно оголосили підозру колишній старшій інспекторці сектору кадрового забезпечення Куп’янського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Харківській області, яка працювала у псевдоохоронному органі російських окупантів. 

Як установило слідство, під час окупації селища Шевченкове експоліцейська влаштувалася працювати «исполняющей обязанности инспектора отделения по работе с личным составом» у так званому «УВД ВГА Харьковской области». 

«За час роботи псевдоінспекторка встигла отримати в управління від керівника незаконного правоохоронного органу автомобіль «УАЗ «ПАТРИОТ», — розповіли у прокуратурі.

Пізніше жінка обійняла іншу посаду — «старшего оперуполномоченного группы уголовного розыска пункта полиции №2». Вона також працювала у Шевченковому.

За місяць роботи експоліцейській заплатили 43 000 рублів зарплати, наступного місяця її заробіток склав 45 000 рублів.

Підозру жінці сформували за ч. 7 ст. 111-1 (добровільне зайняття посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові заочно судитимуть експоліцейського, який здавав окупантам патріотів. Він перебуває у розшуку.

Джерело

Новости Харькова