Ексдепутата Харківської облради помітили на Лазурному березі

Володимир Скоробагач знаходиться у Франції.

Журналісти-розслідувачі раніше фіксували на елітному курорті автівку, яка возила Володимира Скоробагача, за рік там знайшли самого Скоробагача.

Журналіст видання «Українська правда» помітив на Лазурному березі у Франції колишнього депутата Харківської обласної ради Володимира Скоробагача (обирався від «Опозиційної платформи — За життя»). Відповідне розслідування опубліковано на «Українській правді».

На відео зафіксовано, як Скоробагач зачиняє багажник елітної автівки, сідає в автомобіль та їде. Ще у серпні 2022 року журналісти «Української правди» побачили на Лазурному березі автівки Марії Скоробагач та її батька Володимира Скоробагача. За інформацією видання, родина Скоробагачів живе на курорті Сен-Жан-Кап-Ферра, який знаходиться на південному сході Франції в окрузі Ніцца. Минулого року донька харківського депутата сказала, що Скоробагач перетинає кордон у якості волонтера.

«А це донедавна депутат Харківської обласної ради Володимир Скоробагач. Майже рік тому «Українська правда» розповідала про те, що родина Скоробагача переїхала на Кап-Ферра. За інформацією джерел «УП», серед бізнесменів авто має стосунок до бізнесмена і депутата Харківської облради Володимира Скоробагача. Тоді донька Скоробагача, теж харківська депутатка, повідомила, що її батько виїжджає з країни як волонтер у справах благодійного фонду. Згодом Скоробагач таки склав депутатські повноваження, і судячи з цих кадрів, продовжує займатися благодійністю у Франції», — зазначили в розслідуванні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Син спонсорів Шарія у Харкові долучився до батальйону «Монако»

Нагадаємо, 17 серпня 2022 року видання «Українська правда» оприлюднило розслідування про українських олігархів та нардепів, що відпочивають у Монако, Монте-Карло та Ніцці, коли в Україні триває війна. Серед них — Столар, Абрамович, Суркіс, дружина Ярославського Марина. Помітили на елітному курорті й автівки, що належать депутатці Харківської міськради Марії Скоробагач та мікроавтобус, який возив її батька, депутата обласної ради Володимира Скоробагача. 

Після публікації розслідування про нардепів та олігархів, які відпочивають у Франції під час війни в Україні, Державне бюро розслідувань розпочало розслідування.

Наприкінці 2022 року Володимир Скоробагач звернувся до Харківської облради із заявою, в якій просив дозволити йому скласти депутатські повноваження. На сесії Харківської облради 24 грудня минулого року Скоробагача позбавили депутатських повноважень. Рішення підтримали 82 депутати.

Тоді Скоробагач подякував вже колишнім колегам за співпрацю і сказав, що залишиться в Харкові.

Джерело

Новости Харькова