Двом містам у Харківській області передали потужні генератори для котелень

Плануються поставки генераторів й в інші громади.

У Лозовій та Балаклії буде тепло під час блекаутів.

Харківська область отримала два генератори потужністю 264 кіловати за проєктом UNOPS Ukraine «Посилення стабільності постачання тепла населенню України», який фінансує Український гуманітарний фонд. Генератори передали містам Лозова та Балаклія. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

У Лозовій та Балаклії генератори вирішили встановити в котельнях. Тому у разі тривалої відсутності електропостачання тепло продовжать подавати.

«Цей генератор дасть нам змогу заживити котельню, яка обслуговує майже 4000 абонентів, зокрема, лікарні й дитячий садок», — сказав директор комунального підприємства «Теплоенерго» Лозівської міської ради Сергій Малишев.

За допомогою нового генератора понад 60 багатоповерхівок та об’єкти соціальної сфери в Балаклії також будуть із теплом.

«Генератор потужністю на 264 кВт плануємо встановити на центральну котельню. Вона опалює 61 житловий багатоповерховий будинок, дві школи, два дитячих будинки та інші споруди закладів соціального захисту населення», — розповів головний інженер комунального підприємства  «Балаклійські теплові мережі» В’ячеслав Солодов.

За інформацією ХОВА, це був перший транш. Поставляти генератори планують й в інші громади Харківської області.

Фото: ХОВА

Як писав KharkovNEWS.info, 23 січня у Харківську область надійшли генератори від Об’єднаних Арабських Еміратів. 89 генераторів потужністю від 3 до 8 кВт розподілять між закладами охорони здоров’я області.

Джерело

Новости Харькова