Двом жителям Харківщини, які на отриманні «гуманітарки» схвалювали Путіна, вручили підозру

Колаборантами виявилися мешканці Вовчанська.

Чоловіки отримували російську «гуманітарку» та хвалили Путіна.

30 серпня слідчі оголосили підозру у колабораційній діяльності 46-річному та 44-річному мешканцям Вовчанська. За даними слідства, у березні минулого року під час отримання гуманітарної допомоги від Росії у захопленому на той час місті Вовчанськ чоловіки публічно висловлювали підтримку країні-агресору, заперечували збройну агресію Росії проти України та схвалювали дії Путіна. Окрім цього, 46-річний мешканець отримав паспорт громадянина Росії та розповідав людям, що начебто Україну обстрілюють українські військові.

«Чоловік підтримував поширення суверенітету агресора на території України. Він переконував місцеве населення, що військовослужбовцями зс рф не здійснюються обстріли прилеглих населених пунктів та мирного населення, а навпаки, запевняв, що дані обстріли вчиняють виключно військовослужбовці Збройних сил України», — розповіли у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

Підозру чоловікам сформували за ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років.

Як писав KharkovNEWS.info, поліція приїхала на виклик щодо скандалу в родині та виявила колаборантку. Нею виявилася 45-річна жителька Люботина.

Джерело

Новости Харькова