Двоє правоохоронців із Харківської області стали «міліціонерами»

Чекали окупантів та самі запропонували їм свої послуги.

Після звільнення Вовчанська зрадники утекли в Росію.

Співробітники Державного бюро розслідувань оголосили підозру двом правоохоронцям із міста Вовчанськ (Чугуївський район), які чекали на окупантів і після захоплення міста працювали на них. Про це повідомили у ДБР.

«На початку широкомасштабного вторгнення вони не з’явилися на службу, а стали чекати окупації військами рф. Коли агресори почали створювати у захопленому місті каральний орган, то побігли домовлятися з ними про співпрацю», — пояснили у ДБР.

Колаборанти сказали окупантам, що мають досвід роботи у правоохоронній системі України й можуть бути корисними для них. Окупанти дали їм посади у черговій частині «міліції» у Вовчанську.

«Робили все, що наказували окупанти. Напередодні деокупації Вовчанська слідом за російськими військовими виїхали до рф», — розповіли у Держбюро розслідувань.

Експравоохоронцям оголосили підозри за ч. 4 ст. 408 (дезертирство) та ч. 7 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади в правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України. Колаборантам загрожує до 15 років позбавлення волі.

Як писав KharkovNEWS.info, 35-річний чоловік влаштувався до російських окупантів. Із березня по вересень минулого року «поліцейський» чергував на блокпосту неподалік одного з в’їздів у місто Куп’янськ.

Джерело

Новости Харькова