Двох мешканців Ізюму судитимуть за співпрацю з окупантами

Двое мешканців Ізюму погодилися співпрацювати з окупантами наприкінці березня 2022 року

Працівники одного з комунальних підприємств Ізюму добровільно стали керівниками окупаційної установи.

54-річний чоловік погодився на пропозицію окупантів та обійняв посаду «в. о. директора коммунального предприятия Благоустройство города Изюма», а інший колаборант, 62-річний чоловік, став його «заступником», повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Колаборанти організовували роботу підприємства: надавали вказівки працівникам, приймали на роботу співробітників, забезпечували видачу заробітної плати в російських рублях та виконували інші адміністративно-господарські функції. Крім того, вони брали участь у нарадах, які проводились під керівництвом окупаційної влади Ізюму.

Наразі обидва чоловіки перебувають під вартою. Справу розглядатимуть у Київському районному суді Харкова.

Колаборантів звинувачують у добровільному зайнятті посади, пов’язаної з виконанням адміністративно-господарських функцій, в окупаційній адміністрації держави-агресора (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Як писав KharkovNEWS.info, правоохоронці заочно повідомили про підозру у колаборантській діяльності депутата Куп’янської місцевої ради, який погодився бути заступником голови «ВГА Купянского района Харьковской области» новоствореної окупаційної адміністрації району.

Джерело

Новости Харькова