ДСНС України попереджує про заборону відвідування річки Сіверський Донець

У зв’язку з настанням літної пори року, Державна служба надзвичайних ситуацій попереджає про небезпеку, пов’язану з відвідуванням водойм та відпочинку біля води у місцях, де нещодавно відбувалися активні бойові дії, а саме річки Сіверський Донець, яка протікає в межах території Ізюмської громади

Внаслідок військової агресії російських окупантів проти України, водойми та узбережжя Сіверського Донця мають значне забруднення вибухонебезпечними предмети, які становлять смертельну загрозу життю та здоров’ю населення. 

Протягом активних воєнних дій ворогом було використано різноманітну вибухову зброю, а також залишки боєприпасів, які можуть залишатися, як у воді, так і на узбережжі. 

Ці предмети є надзвичайно небезпечними і можуть вибухнути при дотику або навіть самостійно. 

Закликаємо громадян утриматися від купання у водоймах та відвідування будь-яких зон відпочинку біля води.

Просимо батьків провести роз’яснювальні бесіди з дітьми, стосовно заборони  відвідування річки Сіверський Донець, особливо під час літніх канікул. 

Якщо ви помітили будь-які підозрілі предмети або знахідки, негайно повідомте про це за номерами 101, 102 або 112.

Збереження вашого життя та здоров’я є нашим пріоритетом, тому дотримуйтесь цих попереджень і будьте пильними. Розумна поведінка та уважність допоможуть уникнути можливих небезпек.

Джерело

Новости Харькова