Допомагала обстрілювати Харків: жінку, яку обвинувачують у співпраці з РФ, відпустили з СІЗО

За інформацією: Суспільне Харків.

Вид зруйнованих квартир, пошкоджених обстрілами, у Харкові, Україна, 13 березня 2022 р. Фото: Andrew Marienko / АР

Суд випустив з-під варти жінку, яку обвинувачують у співпраці з російськими окупантами. За даними слідства, вона корегувала вогонь загарбників та передавала РФ координати розташування ЗСУ.

Силовики затримали жінку у квітні 2022 року, на час слідства її відправили у СІЗО. З-під варти суд відпустив обвинувачувану 23 грудня, повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

"Прокурором вже подано апеляцію щодо того, аби їй було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави", — сказав Чубенко.

Як повідомили у Харківському антикорупційному центрі з посиланням на ухвалу Дзержинського райсуду, обвинувачувана мала перебувати під вартою до 19 лютого з можливістю внести заставу. Її розмір — 496,2 тис. грн.

Суспільне Харків намагається дізнатися позицію обвинувачуваної. Її адвокати повідомили, що робочий день сьогодні, 5 січня, вже закінчився.

Якщо провину обвинувачуваної доведуть, їй загрожує до 12 років позбавлення волі.

Що відомо

  • За даними СБУ, жінка, яка приїхала до Харківської області з тимчасово окупованої території України, передавала координати і допомогла армії РФ скоригувати вогонь по освітніх, медичних, торговельних об’єктах та житлових кварталах у центрі Харкова. Внаслідок вказаних ракетних обстрілів є загиблі та поранені.
Новости Харькова