До суду у Харківській області потрібен суддя

Розпочалася процедура відрядження суддів.

Суддів відправлять у відрядження до інших судів того самого рівня та спеціалізації.

Вища рада правосуддя оголосила про початок процедури відрядження суддів до трьох судів України — на Харківщині, в Полтаві та Сумах. Відповідне рішення було ухвалено 23 травня.

Зокрема, до Валківського районного суду Харківської області планується відрядити одного суддю. У Київський районний суд Полтави потрібно вісім суддів, Зарічного районного суду Сум — п’ять.

Охочі поїхати у відрядження у ці суди мають протягом десяти днів подати список документів до Вищої ради правосуддя. Це:

  • згода на відрядження до іншого суду того самого рівня і спеціалізації для здійснення правосуддя (форму можна знайти тут);
  • довідка для розгляду питання про відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації для здійснення правосуддя (форма — за посиланням);
  • інші документи, які можуть урахувати при ухваленні рішення щодо відрядження судді.

Подати документи можна за адресою — Київ, вулиця Студентська, 12-А (Вища рада правосуддя) із понеділка по четвер з 8:00 до 12:00 та з 12:45 до 16:00, а також у п’ятницю з 8:00 до 12:00 та з 12:45 до 15:00. Крім того, документи будуть приймати на електронну адресу — [email protected]. Документи слід правильно відсканувати.

«Документи щодо відрядження, які надсилаються електронною поштою, мають бути відскановані окремими файлами у форматі PDF із зазначенням назви кожного з них. Також має бути додане відскановане у форматі PDF підтвердження про направлення оригіналів документів до Вищої ради правосуддя засобами поштового зв’язку (опис вкладення разом із розрахунковим документом)», — пояснили у Вищій раді правосуддя.

Як писав KharkovNEWS.info, 17 травня на зборах Дергачівського районного суду ухвалили рішення щодо обрання голови цього суди. Суд очолив Євген Остропілець.

Джерело

Новости Харькова