До харківського екопарку повертають тварин з евакуації

В екопарку розпочалися відновлювальні роботи.

Через війну зруйновано 80% будівель екопарку.

До харківського екопарку почали повертати тварин, які перебували в евакуації. Наразі додому повернулася частина копитних. Інших тварин планують перевезти у найближчі два місяці. Про це повідомив власник екопарку Олександр Фельдман.

«Тварин ми почали потрохи перевозити. Частину копитних тварин вже перевезли. Думаю, за лютий-березень наших тварин почнемо збирати з усієї України, з усіх тих місць, де люди виручали, утримували їх, зберігали, і вони там пробули, скажімо так, у гостях. А тепер хочемо повернути їх усіх додому. Дуже за ними сумуємо», — сказав Фельдман.

Зараз в екопарку почалися відновлювальні роботи, триває розмінування. З екопарку вивозять сміття, у тому числі те, що лишилося від розбитих вольєрів та інших будівель. Проводити роботи допомагають волонтери.

«Практично на 80% зруйновані будівлі будуть вивезені. Ми намагаємося до кінця березня підготуватися вже до капітального будівництва. Йдуть роботи. Працюють архітектори, люди заготовляють будівельні матеріали. Ми готуємося до сезону у повний ріст. Ми впевнені у нашій перемозі. Ми не очікуємо ніякого завершення війни — ми починаємо працювати», — розповів Олександр Фельдман.

Як писав KharkovNEWS.info, у листопаді 2022 року Олександр Фельдман заявив, що планує відновити екопарк, який практично знищили російські окупанти. Головним завданням є розмінування території.

Нагадаємо, протягом березня 2022 року російські війська обстрілювали екопарк, Тільки у квітні співробітники змогли розпочати евакуацію. Частину тварин вивезли до зоопарків Дніпра та Одеси, частину вдалося евакуювати за кордон. Приматів зміг прийняти Харківський зоопарк. Багато тварин загинули, зокрема потомство білих тигрів, пантер, ягуарів.

Джерело

Новости Харькова