До Арсена Авакова прийшли з обшуком

Справа стосується закупівлі французьких гелікоптерів Airbus

У колишнього міністра МВС та очільника Харківської обласної держадміністрації Арсена Авакова провели обшуки.

Обшук проводили Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань. Як повідомляє «Українська правда» з посиланням на самого Арсена Авакова, справа стосується аварії гвинтокрила у Броварах. Вертоліт, на якому розбився міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, передали з Франції три роки тому, коли Міністерство очолював Арсен Аваков.

«Закінчили обшук щодо аварії вертольота. Дивилися контракти Airbus 6 річної давнини. Певна річ — нічого. Контракти ж затверджувалися урядом і парламентом. Коректно вели, хоч і безглуздо. Формально відпрацювали версію», — сказав Арсен Аваков.

Нагадаємо, 18 січня 2023 року у Броварах Київської області гелікоптер впав на дитячий садок. В результаті катастрофи загинуло вище керівництво Міністерства внутрішніх справ: глава МВС Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович. Усього загинули 14 чоловік, у тому числі дитина.

СБУ розглядає кілька версій катастрофи: помилка пілота, диверсія, а також несправність гелікоптера. Вертоліт Airbus передали Україні у серпні 2020 року. Він був одним з 55 французьких гелікоптерів, які купив Арсен Аваков для Міністерства внутрішніх справ. 21 з них вже були у використанні. Контракт про купівлю авіатехніки підписали ще у 2018 році.

Джерело

Новости Харькова