Директор харківського підприємства зі спільниками завдав збитків Міноборони на мільйон гривень

Зловмисників будуть судити.

Гроші вкрали на будівництві у військовій частині Харківщини.

Слідчі завершили досудове розслідування щодо директора харківського приватного підприємства, інженера з технагляду та колишнього заступника командира військової частини. Підрядники привласнили 1,14 мільйона гривень із бюджету, за які мали виконувати будівельні роботи у сфері оборони. Військовий не прослідкував за виконанням робіт і завдав збитків Міністерству оборони України.

«За даними слідства встановлено, що під час виконання будівельних робіт на території однієї з військових частин Харківської області, діючи за попередньою змовою, підозрювані заволоділи 1,14 млн грн бюджетних грошей, виділених на потреби оборони. А колишній заступник командира військової частини не виконав покладених на нього обов’язків та без здійснення належного контролю затвердив своїм підписом акти виконаних робіт, частина з яких фактично не виконувалась, чим завдав 567 тис грн збитків Міністерству оборони України», — повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Східного регіону.

Щодо директора приватного підприємства та інженера з технагляду склали обвинувальні акти за ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 (заволодіння майном, шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах, у складі організованої групи, складання та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Колишнього заступника командира військової частини обвинувачують за ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби). Усім трьом обвинуваченим загрожує від семи до 12 років в’язниці з позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною дільністю до трьох років та з конфіскацією майна.

Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіонуФото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону

Як писав KharkovNEWS.info, у Харківській області привласнили 300 000 гривень на придбанні «гуманітарки». Слідчі завершили досудове розслідування щодо розкрадання грошей під час закупівлі гуманітарної допомоги у Донецькій громаді на Ізюмщині.

Джерело

Новости Харькова