Депутатів ПАРЄ в Стразбурзі зустрічає «поранена» швидка з Харківщини

Машина стоїть перед будівлею ПАРЄ.

Росія обстріляла швидку під час евакуації постраждалих.

Біля будівлі Парламентської асамблеї Ради Європи у місті Страсбург (Франція) виставлений автомобіль швидкої допомоги з Харківської області, по якому завдали удару російські окупанти. Відповідне фото опублікував народний депутат Олексій Гончаренко.

«Цю швидку обстріляли рашисти, коли вона вивозила поранених людей. Зараз ця швидка стоїть біля Ради Європи, як символ нашої боротьби і незламності», — розповів Гончаренко.

В автомобілі швидкої значно пошкоджене лобове скло. На корпусі автівки встановлений державний прапор України. Автомобіль загороджений синьою стрічкою, як експонат у музеї. Поряд із ним є опис із подробицями обстрілу.

23 січня у Стразбурзі розпочалася зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, в роботі якої бере участь українська делегація.

Фото: Олексій Гончаренко

Нагадаємо, російські окупанти неодноразово обстрілювали «швидкі» у Харківській області. Зокрема, 1 вересня 2022 року був обстріляний пункт постійного перебування бригад екстреної медичної допомоги у Чугуївській громаді, постраждалих не було. 13 грудня вранці удару завдали по «швидкій», яка їхала на виклик у Куп’янську.

Джерело

Новости Харькова