Депутат з Куп’янську став «заступником голови» адміністрації окупантів

Посіпака окупантів керував "питаннями інфраструктури" та здавав проукраїнських активістів.

Правоохоронці встановили особу депутата Куп’янської місцевої ради, який погодився бути заступником голови «ВГА Купянского района Харьковской области» новоствореної окупаційної адміністрації району.

Депутат з Куп’янську до широкомасштабної агресії Росії був також керівником однго з комунальних підприємств міста, з початком окупації почав співпрацювати з загарбниками та добровольно обійняв посаду застуника голови «ВГА Купянского района Харьковской области». 

Як повідомляють у Харківській обласній покуратурі, до сфери псевдоповноважень колаборанта належали «вопросы инфраструктуры».

Також «чиновник» передавав російським загарбникам адреси, де проживали проукраїнські мешканці Куп’янська, надавав окупантам інформацію про місця розташування особового складу ЗСУ, розклеював по Куп’янську агітаційні листівки із закликом до співпраці з РФ та пропонував чоловікам воювати проти України.

ЧИТАТЙТЕ ТАКОЖ: Затримання колаборантів на Харківщині: які справи дійшли до суду

Депутату-зраднику заочно повідомили у прокуратурі про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Джерело

Новости Харькова