Дельфіни, морський котик та левиця повернулися з евакуації до Харкова

Тварини від початку війни були в Одесі.

Навесні мешканців дельфінарію евакуювали до Одеси та Румунії.

До Харкова повернулися дельфіни Злата і Луна, морська левиця Йолка і морський кіт Боб, яких через обстріли вивозили до Одеси. Тоді були евакуйовані сім дельфінів. Декількох відвезли до Румунії. У Харкові залишилися ті мешканці дельфінарію, яких евакуювати було неможливо. Про це повідомив KharkovNEWS.info маркетолог Харківського дельфінарію NEMO Ігор Кучерявий.

«Двоє дельфінів — Злата і Луна — повернулися разом із морською левицею Йолкою і котиком Бобом. Дельфіни поїхали останніми, і ось зараз вони повернулися. Вони, до речі, з усіх, що були, найстарші, з великим досвідом роботи, і найбільші», — розповів Ігор Кучерявий.

Евакуювали мешканців дельфінарію на початку травня. Вивезти не змогли родину дельфінів — Зевса і Б’юті, у яких народилося дитинча. Також у Харкові залишалися білуги. Вони живуть у басейні просто неба. Мешканців дельфінарію повернули з евакуації, оскільки в Харкові стало спокійніше.

«У Харкові залишилося двоє дорослих дельфінів. Це родина, у яких народився малюк. Ще були дельфіни, яких ми підготувати до перевозки не встигали ніяк. Китів у нас було двоє — самець Пломбір і його подружка Сніжка. Вони обоє залишилися. Двох дельфінів ще ми готували до перевозки, але не встигали за часом, зараз закінчується підготовка», — розповів Кучерявий.

Наразі мешканці дельфінарію вже беруть участь у шоу-програмах, які запустили нещодавно. Вони тривають пів години. Відвідувачів на шоу поки небагато. Дельфіни, морський котик та левиця вже адаптувалися після переїзду.

«Ці артисти, які приїхали назад, вони дуже великий мають досвід, і їм ця поїздка стресу не завдала. Зараз вони максимально адаптувалися. Навіть якщо лунають вибухи далекі, їм це не причиняє ніякого дискомфорту», — сказав Кучерявий.

Як писав KharkovNEWS.info, 17 квітня, у Вербну неділю, у Харківському дельфінарії NEMO народилося дельфінятко. Ім’я йому обирали харків’яни.

Джерело

Новости Харькова