Де у Харкові можна натрапити на міни та нерозірвані снаряди

Найбільше вибухонебезпечних предметів у зелених зонах біля Окружної.

З початку війни у Харкові зайшли більше 2 400 вибухонебезпечних предметів.

Усього від жителів міста надійшло 4 400 заявок на розмінування, з них 120 — цього року. У 2023-му сапери знайшли та знешкодили в Харкові 37 вибухонебезпечних предметів. Повноцінно обстежити всі потенційно небезпечні зони міста вибухотехніки зараз не можуть, бо задіяні на розмінуванні об’єктів критичної інфраструктури.

«Ми маємо значну площу територій, які потребують планового обстеження на наявність вибухонебезпечних предметів. Проте, у зв’язку з тим, що пріоритетними у розмінуванні є деокуповані райони області, залишається проблемним обстеження територій  міста», — повідомили у міському департаменті по взаємодії з правоохоронними органами та цивільного захисту. 

Зараз найбільш небезпечними територіями є Північна Салтівка, Роганський житловий масив, селища Мала Данилівка, П’ятихатки, Жуковського, деякі кладовища та зелені зони, які розташовані поблизу Окружної дороги та в місцях, де велись активні бойові дії.

На деокупованих територіях ситуація значно складніша. Там майже щодня люди підриваються на мінах, найчастіше це міни-пелюстки.  Як писав KharkovNEWS.info, на половині сільськогосподарських угідь області неможливо розпочати посівну, бо вони заміновані. 

Джерело

Новости Харькова