Чотири депутати Харківської обласної ради складають мандати

Рішення ухвалять на сесії.

Скласти мандат хочуть депутати від «Опозиційної платформи — За життя» та «Блоку Кернеса — Успішний Харків».

На сесії Харківської обласної ради розглянуть рішення про дострокове припинення повноважень чотирьох депутатів — Олександра Ткаченка (партії «Блок Кернеса — Успішний Харків»), Валерія Власова («Опозиційна платформа — За життя»), Микити Шенцева («ОПЗЖ»), Олега Гуревича («Успішний Харків»). Про це стало відомо з відповідних проєктів рішень, опублікованих на сайті Харківської облради.

У пояснювальних записках до проєктів рішень щодо припинення повноважень Ткаченка, Власова, Шенцева та Гуревича сказано, що депутати самі подали заяви про складання мандатів. Якщо на сесії рішення ухвалять і депутати складуть мандати, то Харківська обласна рада направить рішення до Харківської обласної територіальної виборчої комісії, оскільки депутатами потрібно знайти заміну.

Нагадаємо, Олександр Ткаченко став депутатом Харківської обласної ради VIII скликання у жовтні 2020 року, представляє партію «Блок Кернеса — Успішний Харків», перебуває у складі комісії з питань бюджету. Після початку повномасштабної війни брав участь у засіданнях онлайн, але останні сесії прогуляв. Обирався депутатом облради раніше, із 2015 по 2020 рік.

У 2018 році Олександр Ткаченко (тоді представляв партію «Відродження») називав у соцмережах своїх виборців «покидьками» й «тварями». Мешканці Харкова тоді поскаржилися на те, що перебували без газу, а в той час голова райадміністрації Тетяна Цибульник нічого не робила, аби допомогти людям. Ткаченко «прийшов» у коментарі й почав погрожувати мешканцям, які скаржилися. Потім усі коментарі він затер і намагався вирішити питання із ЗМІ, які про це писали.

Депутат від «ОПЗЖ» Микита Шенцев раніше сам повідомив, що вирішив скласти мандат. Він заявив, що не хоче грати у політику «у складний час», управління Харковом та областю здійснюється під час війни в основному органами виконавчої влади. За кілька днів Президент Володимир Зеленський підписав документи щодо осіб, у яких виявили наявність російського громадянства. Серед них був Микита Шенцев.  Сам Шенцев заперечує наявність російського громадянства, через яке його позбавили паспорта України.

Нагадаємо, ще один депутат, який хоче позбутися мандату, Олег Гуревич — колишній зять Михайла Добкіна. У 2021 році він  жодного разу не відвідав засідання своєї профільної комісії та 86% сесій Харківської обласної ради. 

Олег Гуревич та донька Михайла Добкіна, Алла Добкіна, розлучилися у серпні 2021 року. Вони прожили разом трохи більше чотирьох років, виховують спільного сина. У листопаді 2022 року Гуревич одружився з колишньою дружиною українського футболіста Олега Гусєва, Марією.

Як писав KharkovNEWS.info, сесія Харківської обласної ради відбудеться 14 лютого у режимі відеоконференції. У порядку денному буде 45 питань, депутатські запити та блок «Різне».

Нагадаємо, раніше мандат склав депутат облради Володимир Скоробагач. Він так само обирався від ОПЗЖ. 

Джерело

Новости Харькова