Чому вигідно ремонтувати побутову техніку: пояснюємо все на прикладах

Стандартна практика виробників полягає у виробництві недорогих, але не надто надійних побутових приладів. Однак це правило не діє щодо всіх брендів та виробів. Деякі виробники, навпаки, виробляють дорогі, але дуже надійні побутові пральні машинки або кондиціонери. Саме тому слід розрізняти дорогі та зносостійкі пристрої для тривалої експлуатації а також недорогих, але менш надійних побутових помічників.

Інтернет-магазин EasyFix пропонує один із кращих асортиментів нових деталей та вузлів для ремонту техніки. Тут пропонують запчастини до побутової техніки до всіх відомих і менш популярних брендів, що спеціалізуються на виготовленні приладів, що застосовується у побуті. Ці запасні частини будуть корисними як для професійних ремонтних компаній, так і для домашніх майстрів, які можуть самотужки відновити роботу побутових приладів.

Ремонт чи придбання нового: три критерії для оцінки

Більшість споживачів звикла сприймати побутову техніку як те, що після виходу з ладу, можна лише утилізувати. Але насправді більшість приладів, які використовують як побутову техніку, можна і відремонтувати, і за потреби, повністю відновити ресурсно.

Вартість окремої деталі зазвичай складає від декількох відсотків початкової вартості приладу до 30-40%. Але навіть якщо вартість ремонту сягає таких показників як 50-60%, варто задуматися над тим, щоб віддати прилад у ремонт або самому відновити його роботу. Однак варто враховувати важливі показники:

  • надійність інших вузлів та деталей приладу та їх стан;
  • зручність та економність використання приладу;
  • функціональність.

Є і емоційна складова, коли улюблена кавоварка стала елементом певної традиції, а не звичайним побутовим приладом. Враховуючи всі ці показники і застереження і варто ухвалювати рішення про придбання певної деталі і почати ремонт.

Як оцінити стан приладу та чи варто його ремонтувати

Для цього потрібно обов’язково вимкнути прилад із живлення та інших під’єднань. В залежності від наявної інформації про поломку, демонтувати корпус і оглянути механічну та електричну частину приладу. Застосовуючи прості вимірювальні прилади, наприклад мультиметр, встановити причину поломки. В більшості випадків мова йде про три найпоширеніших типи поломок, що можна відновити за відносно невелику вартість запасних частин:

  • плата керування та її окремі елементи;
  • механічні частини, включно із рухомими деталями та елементами, з’єднаннями, шківами та іншими вузлами передачі потужності;
  • кнопки та різноманітні засоби управління приладом.

Всі ці деталі та вузли можна і треба ремонтувати, оскільки їх вартість значно менша за придбання, встановлення та запуск у роботу, нового обладнання.

Витратні запчастини техніки

Не завжди користувачі знають, що практично кожен прилад розрахований на регламентне обслуговування через певний відрізок часу. Внаслідок професійного обслуговування чи заміни однієї із деталей, прилад ще тривалий час буде працювати без проблем і виконувати всі функції.

Слід зазначити, що більшість приладів мають певний рівень зносу, а частина деталей є відповідно тими, що за регламентом мають замінюватись після тривалого застосування. В основному це стосується тих, що обертаються, а під час їх застосування є сильне тертя і фізичний знос поверхні. Також підлягають періодичні замінні інші деталі та вузли, що мають високий рівень прогнозованого зносу.

Ці подробиці вказуються у технічній документації до приладів. А також їх можуть підказати спеціалісти онлайн-маркету, де реалізують запасні частини.

Підіб’ємо підсумок. Ремонт побутової техніки не тільки вигідне рішення, але й корисне – не треба звикати до нового обладнання та облаштовувати під нього електромережу. Крім того не варто забувати, що скорочення споживання побутової техніки дозволить зменшити тиск на екологію та скоротить засмічення навколишнього середовища.

Джерело

Новости Харькова