Чому потрібно купувати вулики з пінополістиролу?

Правильно облаштована пасіка дозволить кожному бджільнику простіше та легше виконувати свою роботу. Одним із обов’язкових предметів для справи вважаються пінополістиролові вулики. Їх головна особливість в тому, що окрім гарних якостей, ці товари ще й коштують набагато дешевше дерев’яних аналогів.

Головні переваги вуликів

Перш ніж купити вулик з пінополістиролу потрібно ознайомитися з тим, чому він став таким популярним та необхідним для пасіки. Багато хто зі спеціалістів довів, що при використанні таких видів вуликів на пасіці, бджоли почали більш ефективно працювати та менше витрачати сил на облаштування своєї домівки. Самі бджолині сім’ї зараз можуть краще проводити зимівлю та й влітку відчувають себе набагато краще та комфортніше. Серед основних особливостей таких вуликів можна виділити те, що саме ці види виробів мають сучасну вентиляцію, яка надає максимально ефективні ознаки якості товарам.

Вивчаючи основні особливості та переваги пінополістирольних вуликів можна зазначити, що ці товари мають чимало плюсів, серед них:

  • Цей вид вуликів має набагато меншу вагу, тому їх легше буде використовувати на пасіці. При необхідності сам бджільник зможе переносити вироби у потрібне місце та не потребувати допомоги в цьому.
  • Всі пінополістирольні вулики мають значно більший строк придатності. Вони більш виносливі, не деформуються під впливом перепаду температур та різних погодних змін. Зазвичай, такі товари будуть слугувати не менше 30 років.
  • Всі якісні вулики не мають ніяких деформаційних тріщин, тому в них знижений рівень втрати тепла. Спеціалісти зазначають, що рівень вироблення прополісу в цих хатинках в рази вище, ніж в дерев’яних вуликах.
  • Взимку бджолам знаходитися в вуликах набагато приємніше, а бджоляру не знадобиться навіть додатково утеплювати такий виріб.
  • При комфортному мікрокліматі, який присутній в пінополістирольних вуликах, комахи краще живуть і розмножуються.
  • Сам пінополістирол не може стати причиною розмноження бактерій. Також, цей матеріал не схильний до гниття чи розсихання.
  • Завдяки всім перерахованим вище перевагам зрозуміло, чому так всі рекомендують купувати саме ці види вуликів для пасіки. Також, часто в асортименті можна знайти товари з можливістю дорощувати яруси хатки, тому при необхідності бджоляр завжди зможе розширити свою пасіку.

    Замовити різні варіанти товарів для пасіки можна в магазині Ваша Пасіка.

    Детальніше на сайтІ: vashapasika.com.ua

    Джерело

    Новости Харькова