Четверо окупантів, які мучили АТОшників на Харківщині, сядуть на 11 років

За інформацією: Суспільне Суми.

Харківська обласна прокуратура повідомила про те, що домоглася обвинувального вироку двом російським військовослужбовцям та двом найманцям російської ПВК “Редут”, які чинили злочини в Боровій на Харківщині.

“Прокурори в суді довели, що на початку вересня цього року під час окупації смт Борова Ізюмського району двоє найманців приватної військової компанії “Редут” та двоє військовослужбовців 16-ої окремої бригади спеціального призначення ГУ ГШ ЗС РФ катували трьох учасників АТО. Дані про українських військових їм передавав співробітник ФСБ РФ”, – повідомила пресслужба прокуратури.

Учасники АТО, за даними обвинувачення, зазнавали жорстоких тортур.

“Російські найманці надягали на руки чоловікам пластмасові стяжки та мішок на голову. Після цього вони викрадали їх та утримували в ямі на базі відпочинку «Світло шахтаря». Одного з учасників АТО окупанти били молотком по кінцівках“, – навели подробиці у прокуратурі.

Після тортур російські окупанти відпустили потерпілих. За твердженням прокуратури, “всі четверо російських військових повністю визнали провину та розкаялися. У судовому засіданні вони також додали, що просять вибачення у всього українського народу”.

Новости Харькова