Через обстріли на Харківщині пошкоджені будинки та вантажний кран

За добу через ворожий вогонь сталася одна пожежа.

Минулої доби Росія била по Чугуївському та Куп’янському районах.

У селі Петропавлівка (Куп’янщина) через обстріли був пошкоджений вантажний кран, у Подолах — приватний житловий будинок. У Куп’янську пошкоджень зазнали два житлових будинки та господарча споруда, після обстрілу виникла пожежа. Постраждалих унаслідок обстрілів за добу немає. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За інформацією Головного управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, по Куп’янську загарбники вдарили о 17:48. Унаслідок удару зайнявся будинок. Площа пожежі склала 50 квадратних метрів. Уламки російських снарядів пошкодили ще два будинки поруч. Загасили пожежу за годину.

Окрім цього, росіяни обстріляли регіон близько опівночі. У Вовчанську через обстріл пошкоджені будинок і господарча споруда.

Загалом за добу окупанти завдали артилерійських ударів по 80 населених пунктах Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Як повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, на Слобожанському напрямку продовжують перебувати угруповання військ прикриття держкордону росіян, вони висувають диверсантів та мінують територію.

«Проводить активну диверсійну діяльність у прикордонних районах з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області», — розповіли у Генштабі ЗСУ.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що на Куп’янському напрямку росіяни намагаються знайти слабкі місця в обороні України. Минулої доби на цьому напрямку ЗСУ відбили атаки окупантів біля Новоселівського (Луганщина).

Як писав KharkovNEWS.info, унаслідок нічного обстрілу Харкова 17 вересня постраждали 10 людей. Вони отримали легкі травми.

Джерело

Новости Харькова