«Бухгалтерка» з Куп’янщини отримала підозру за роботу на окупантів

Колаборанткою виявилася 41-річна жінка.

Колаборантка працювала на окупантів із кінця липня до початку вересня.

Слідчі оголосили підозру у колабораційній діяльності 41-річній жительці Куп’янська. За даними слідства, під час окупації жінка влаштувалася до так званого «Куп’янського лісгоспу», який був створений на базі українського державного підприємства та підпорядковувався окупаційній владі. Вона стала бухгалтеркою. На посаді колаборантка нараховувала та виплачувала зарплатню співробітникам лісгоспу.

«Коли армія рф захопила район, представники агресора зайшли й до лісництва, організували там власне господарство та поставили лояльних людей. Серед них була й 41-річна куп’янчанка, жінка добровільно почала співпрацю з загарбниками. З кінця липня і до початку вересня вона платила гроші керівникам та працівникам захопленого підприємства, складала платіжні відомості», — повідомив начальник слідчого управління Головного управління Нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов.

Підозру жінці сформували за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. 

Як писав KharkovNEWS.info, Олена Аргунова з Вовчанська отримала шість років ув’язнення за роботу на окупантів. Жінка працювала колишньою заступницею начальника відділу бухгалтерського обліку та звітності Вовчанської міської ради.

Джерело

Новости Харькова