Бригада тероборони Харкова отримала бронетранспортери Spartan

Харків'яни стали першою механізованою бригадою територіальної оборони в Україні. 24 лютого 127-ї Окрема бригада Сил ТРО отримала гусеничні бронетранспортери британського виробництва FV103 Spartan.

Про це повідомили в Окремій бригаді ТРО міста Харкова.

«На відміну від типового використання бронетранспортера для піхоти, Spartan служить для переміщення спеціалізованих підрозділів», — розповіли тероборонівці.

Нагородження бійців тероборони Харкова. Фото: Окрема бригада ТРО Харкова

Придбати техніку допоміг Світовий конгрес Українців. Харків’яни стали першими тероборонівцями, хто її отримав. Невдовзі британськими гусеничними машинами будуть  забезпечені й інші підрозділи ТРО, — передає Суспільне.

Коли формували бригади ТРО, був задум, що тероборона — це легка піхота зі стрілецькою зброєю. На сьогодні головнокомандувач ЗСУ ухвалив рішення щодо формування у Силах тероборони підрозділів механізованих військ.

«Це значить, що ми маємо по танковому взводу на один батальйон і одну механізовану роту на один батальйон. На кожен батальйон», — розповів Суспільному командувач Сил територіальної оборони України Ігор Танцюра, який і передав техніку бійцям. 

Тероборонівців відзначили за захист Харкова. Фото: Окрема бригада ТРО Харкова

Також бійці 127-ї та 113-ї Окремих бригад Сил ТРО ЗСУ отримали стрічки до бойових прапорів за оборону міста-Героя Харкова, державні та відомчі нагороди. 

Як писав KharkovNEWS.info, Митрополит Епіфаній освятив бойовий прапор харківського підрозділу тероборони

Джерело

Новости Харькова