Бішофіт: топ-3 властивостей цієї універсальної хімічної сировини

Бішофіт виявили випадково, коли почали перевіряти склад мінералів, що були видобуті під час розробок. Саме тоді з’ясувалось, що хлорид магнію, як називають бішофіт науковці, є дуже корисною хімічною сировиною. Вона активно застосовується у виробництві і сьогодні.

Якісний бішофіт купити за хорошими цінами можна придбати у інтернет-магазині товарів для виробництва та лабораторій компанії «Система Оптимум».

Компанія багато років є постачальником різноманітної та якісної сировини для промислового виробництва. Більше про асортимент товарів, які пропонує компанія, ціни та фасування, властивості хімічних речовин і реагентів, можна прочитати на офіційному сайті компанії.

З головної сторінки сайту компанії «Система Оптимум» https://www.systopt.com.ua/, можна вийти на розділи сайту, що розкажуть про пропозиції асортименту промислових товарів, який необхідний для розвитку промислового бізнесу та підтримання технологічних ліній.

Хлористий магній: кращий очищувач від снігу і льоду

Бішофіт є якісним протиожележним засобом. Він може зняти кірку льоду навіть тоді, коли вона виникла і закріпилась за температури до -35°С. Бішофіт має властивість швидко і безповоротно розчиняти сніг, лід. І до того ж він практично не шкідливий для довкілля. Турботливі господарі у містах та приватних компаніях давно застосовують саме бішофіт, а не соляну суміш, оскільки вона може:

  • розчищати від снігу і одночасно не псувати зелені насадження;
  • не шкодити взуттю;
  • не роз’їдати шини авто;
  • не руйнувати конструкції вікон, дверей, пластикових об’єктів.

Висока швидкість розчинення снігу і льоду, порівнянної з чистим хлористим кальцієм не завдаючи шкоди навколишньому середовищу.

Бішофіт для будівництва

Для будівельників ця речовина є не менше важливою. Ксилоліт і фіброліт, мають у своєму складі саме бішофітові домішки. Магній хлористий використовується для виготовлення якісних будівельних матеріалів, наливних підлог, створення штучного каменю, бетонних виробів.

Зносостійкість, низьке руйнування від негативних породних впливів і морозостійкість під час дуже низьких температур, є важливою характеристикою будматеріалів, що виготовлені із використанням бішофіту. Саме такі властивості дозволяють використовувати ці матеріали тривалий час без будь-яких ознак руйнації.

Бішофіт у аграрному бізнесі

Бішофіт активно застосовують як важливу компоненту створення ефективних хімічних речовин для обробки і захисту плодових та ягідних культур від різноманітних шкідливих видів комах і іншої фауни.

Бішофітові добрива також мають унікальні властивості. Зокрема вони додають врожаю, стимулюють ріст рослин, створюють якісний смак та насиченість плодів. Водночас для організму людини бішофіт-добриво не несе жодних вразливостей. Є екологічно безпечним та нейтральним.

Джерело

Новости Харькова