Більше 100 мільйонів гривень на ремонт дороги в Харківській області віддали фірмі з санкційного списку РНБО

Прокуратура вимагає розірвати договір.

Фірма, з якою уклали договір, перебуває під санкціями.

Прокуратура вимагає від державного підприємства та фірми розірвати договір про закупівлю послуги з ремонту дороги на Харківщині. Як установили слідчі, договір стосується поточного ремонту автодороги місцевого значення Богодухів — Валки — Нова Водолага за 103 мільйони гривень. Дорогу ремонтують за державною програмою «Велике будівництво». Однак фірма, з якою уклало договір держпідприємство, знаходиться під санкціями. Це означає, що фірма не зможе виконати умови договору.

«Державне підприємство уклало договір на виконання послуг з ремонту дороги з ТОВ, до якого в подальшому рішенням Ради національної безпеки і оборони України «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», введеним в дію указом Президента України, застосовано персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції)», — розповіли в прокуратурі.

Окрім цього, для ремонту цієї дороги надають асфальтобетонну суміш, а також послуги з випробувальної дорожньої лабораторії підприємства, які також перебувають під санкціями.

Господарський суд Харківської області вже відкрив провадження по справі. Судовий розгляд триває, повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Як писав KharkovNEWS.info, Київський районний суд Харкова наклав арешт на корпоративні права трьох громадян Росії на загальну суму понад 2,6 мільйона гривень. Підприємства із засновниками-росіянами знаходяться по проспекту Гагаріна, вулицям Чернишевській та Ньютона.

Джерело

Новости Харькова