Бійці 92-ї бригади знищили «Тюльпан» і «Акацію» окупантів

По російському озброєнню та машині вдарили в Бахмуті.

Знищені дві артустановки та уражена бойова машина піхоти з ракетою та особовим складом.

У вівторок 22 серпня харківські військові знищили дві самохідні артилерійські установки російських окупантів — 2С4 «Тюльпан» і 2С3 «Акація». Їх виявила рота ударних безпілотних авіаційних комплексів «Ахіллес», яка входить до складу 92-ї окремої механізованої бригади ім. кошового отамана Івана Сірка.

Окупанти намагалися сховати артустановки у міській забудові у Бахмуті. «Тюльпан» мав найбільший калібр сучасної артилерії — 240 міліметрів, дальність ураження складала до 20 кілометрів. В «Акації» була встановлена гармата 152 міліметрів, дальність ураження також мала до 20 кілометрів. За інформацією командира роти «Ахіллес» Юрія Федоренка, вартість таких установок складає близько мільйона доларів.

«Самохідні артилерійські установки вартістю у мільйони доларів були знищені FPV-дронами вартістю $500! Принагідно дякуємо проєкту «Армія дронів» та Михайлу Федорову за технічне підсилення», — зазначив Федоренко.

Окрім цього, «Ахіллес» уразив російську БМП-3 (бойова машина піхоти) з протитанковою керованою ракетою та п’ятьма окупантами. Операцію провели також у Донецькій області. Вартість БМП становить три мільйони доларів.

«БМП-3 — радянська та російська плаваюча бойова машина піхоти на гусеничному шасі. Вона призначена для перевезення особового складу до переднього краю, підвищення його мобільності та захищеності. У бою машина може спільно діяти із танками», — розповів Юрій Федоренко.

Як писав KharkovNEWS.info, раніше 92-га бригада уразила чотири об’єкти ворога — танк Т-80, багатоцільовий транспортер-тягач легкий броньований (БТ-ЛБ) та дві вантажні машини.

Джерело

Новости Харькова