Бездротові комплекти відеоспостереження: як усунути перешкоди?

Бездротове відеоспостереження стає все більш популярним. Цьому сприяє просте підключення, легка масштабованість та перенесення на нове місце. Але разом з цим, комплекти відеоспостереження Wi-Fi (https://hikvision.co.ua/komplekty-videonablyudeniya/) при неправильному підключенні можуть страждати від перешкод. Розглянемо основні причини виникнення перешкод та як їх усунути.

Чому з’являються перешкоди?

Якщо вірити статистиці експертів, то перешкоди з’являються з трьох основних причин:

  • фізичні бар’єри – це різні стіни або інші перепони, розташовані між роутером та камерою;
  • частотний бар’єр – виникає у ситуаціях, якщо поруч перебуває устаткування із сильним випромінюванням;
  • обмеження відстані – роутер не може працювати на більшу відстань, ніж написано в посібнику.

Все це може спричинити те, що бездротовий комплект відеоспостереження видаватиме перешкоди під час роботи.

Як усунути перешкоди?

Перш ніж розпочати монтаж бездротового відеоспостереження, необхідно забезпечити об’єкт стабільним сигналом Wi-Fi високої потужності. Інакше покупка буде просто безглуздою – найдорожче обладнання не зможе нормально функціонувати.

Потрібно переконатися, що стіни пропускають сигнал інтернету, або потрібно встановити кілька точок доступу, щоб бездротового сигналу було достатньо для всіх пристроїв.

Іноді перешкоди можуть виникати через те, що сигнал Wi-Fi поділяється між відеоспостереженням, смартфоном, ноутбуком та іншими пристроями. Не потрібно перевантажувати діапазон мереж, підключіть камери спостереження до окремих точок доступу.

Запобігти перешкодам ви зможете, якщо розширите діапазон Wi-Fi. Нестача діапазону – це часті ноші великих об’єктів. У такому разі перешкоди викликані віддаленістю камер від роутера. Якщо відстань знизити, тоді якість сигналу нормалізується. Альтернативний варіант – скористатися розширювачем діапазону, що збільшить зону охоплення та посилить сигнал.

Позбутися фізичних бар’єрів буде можливо, якщо при перешкодах перевірятиме бар’єр, який може перешкодити сигналу інтернету. Якщо вікно без проблем пропускає Wi-Fi, то дзеркало його відображатиме, а бетон взагалі не пропускатиме. Вирішення ситуації максимально просте – перенести роутер в інше місце.

Висновки

Загалом перешкоди в бездротових комплектах відеоспостереження – це досить часта проблема, але зовсім не критична. Вона вирішується різними маніпуляціями, які ми описали вище. Ідеально, якщо ви довірите встановлення відеоспостереження професіоналам – вони враховують всі ці фактори і допоможуть вам досягти максимальної ефективності пристрою.

Джерело

Новости Харькова