Артсистемами HIMARS знищили установки С-300, якими росіяни били по Харкову — засновник спецпідрозділу KRAKEN

За інформацією: Суспільне Харків.

Український військовий демонструє РСЗВ Himars, 1 липня 2022 року. Український військовий демонструє РСЗО Himars, 1 липня 2022 року. Photo by Anastasia Vlasova for The Washington Post via Getty Image

Американськими артилерійськими системами HIMARS знищили чотири російських установки С-300, якими били по Харкову.

Про це 12 червня повідомив засновник спецпідрозділу KRAKEN Костянтин Немічев.

"Зараз вони не ризикують під'їжджати та скорочувати дистанцію, щоб відпрацювати по місту", — йдеться у повідомленні.

Це перше офіційне підтвердження ударів системами HIMARS по російських С-300 від українських військових. Раніше про удари західною зброєю по цих установках на території Білгородської області йшлося в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни за 3 червня з посиланням на неверифіковані Суспільним Telegram-канали.

Знімки, опубліковані 3 червня, показують дві знищені пускові установки і пошкоджений командний пункт російської системи ППО С-300/400 в полі на північ від Білгорода. Російські джерела все частіше стверджують, що українські війська використовують HIMARS для завдавання ударів по Білгородській області після того, як США частково зняли обмеження на використання Україною зброї, наданої ними, по військових цілях у прикордонних з Харківською областю районах Росії.

Згідно визначеної за фото геолокацією, знищена установка стояла приблизно за 60 кілометрів від лінії фронту на півночі Харківської області та більш ніж за 80 кілометрів від Харкова, зазначають у звіті.

"Ця площа перебуває у межах дальності дії HIMARS, проте перевищує дальність дії інших систем залпового вогню, які українські війська, за повідомленнями, використовують для завдавання ударів по Білгородській області", — йдеться у звіті.

Читати ще

Читати ще США схвалили терміновий продаж Україні трьох установок HIMARS

Читати ще У Байдена дозволили Україні використовувати зброю США для протидії вогню в Харківській області — Голос Америки

Новости Харькова