Архітекторів і студентів запрошують робити проєкти квартир на Салтівці

Це можуть бути квартири у нових або напівзруйнованих будинках.

Конкурс триматиме до середини червня.

Архітекторів і студентів запрошують взяти участь у конкурсі Rebuild Ukraine щодо створення інноваційних рішень для відбудови зруйнованих житлових будинків на Північній Салтівці. Організатори пропонують спроєктувати 200 нових житлових квартир різної площі. Про які будинки йдеться, невідомо.

Учасники повинні передбачити використання збірно-модульних будівельних систем, виготовлених з «розумної» структурної панелі та утеплення металевих панелей, повідомили у Міністерстві освіти та науки України.

«Учасникам надається свобода вибору між проєктуванням нового будинку або ущільненням наявної забудови додатковими квартирами. Існують різні техніки та методи, які можуть бути використані для перепланування, зокрема повне знесення та будівництво нового будинку, перебудову, надбудову та заміну пошкоджених частин будівлі або комбінацію цих методів», — розповіли у МОН.

Загальний призовий фонд складає 10 000 доларів. Подати заявку на участь можна до 16 червня за посиланням тут. Конкурс передбачає подання заявки онлайн до 12 травня, ознайомлення з посібником для учасників конкурсу, подання проєктів до 16 червня й оголошення переможців.

На сайті конкурсу зазначають, що завдяки використанню у проєктуванні утеплених металевих панелей при зовнішньому облицюванні хочуть досягти зменшення споживання енергії та викидів вуглекислого газу в будівлях. 

Скрін: сайт конкурсу

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові продовжують ремонтувати будинки, які постраждали від обстрілів окупантів. Станом на кінець лютого 2023 року вдалося відновити не більше 2%. будинків. На кінець березня було відомо, що 49 будинків відновити не зможуть, їх доведеться зносити.

Джерело

Новости Харькова