Американський мільйонер передав Харківщині понад 40 генераторів

Допомогу регіону надав Говард Баффет.

Обладнання встановляють на об’єктах критичної інфраструктури, у закладах культури, медичних та соціальних установах.

Фонд американського мільйонера та філантропа Говарда Баффета передав Харківській області 42 генератори — 36 з них потужністю 70 кВт, ще шість мають потужність 110 кВт. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

За інформацією ХОВА, генератори отримують 27 громад з усіх семи районів Харківської області, переважно ті, що частково чи повністю були під окупацією — Дергачівська, Малоданилівська, Липецька, Вільхівська, Роганська, Балаклійська, Ізюмська, Борівська, Барвінківська, Вільхуватська, Вовчанська та Оскільська. У багатьох населених пунктах у цих районах досі немає електрики.

Як писав KharkovNEWS.info, Говард Баффет у листопаді 2022 року приїжджав у Харківську область, зустрічався з піротехніками, які проводять розмінування. Згодом він передав до Харкова ДНК-лабораторії для ідентифікації тіл загиблих. Вони працюють в Ізюмі.

Наприкінці грудня Баффет купив для Харківської області 19 потужних генераторів. У березні Говард Баффет знову приїхав у Харків. Він передав допомогу 92-й бригаді і зустрівся з очільником ХОВА.

Джерело

Новости Харькова