Айтівець наводив ракети РФ на Харків – його затримали

У Харкові під кінець другого року повномасштабної війни виявили чергового діяльного помічника вбивць із РФ – учасника підконтрольного ФСБ хакерського угрупування “народна сyberармія рф”, повідомили в СБУ.

“Зловмисник коригував ворожий вогонь по місту та готував кібератаки на сайти українських органів влади”, – заявив спікер УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За його даними, за наведенням цього зрадника окупанти здійснили два ракетних удари по цивільній інфраструктурі Харкова. У тому числі його працями до переліку постраждалих об’єктів потрапила лікарня.

“Він також розвідував місця базування Сил оборони на території регіону. Насамперед його цікавили можливі бойові позиції артилерії та систем протиповітряної оборони ЗСУ. Крім того, хакер виконував завдання фсб щодо підготовки серії DDoS-атак на сайти держпідприємств та органів влади України“, – повідомив Абдула.

Хакера-навідника затримали. Це місцевий мешканець – харків’янин, спеціаліст у сфері IT. До себе на роботу російські спецслужби заманили його через спеціалізований телеграм-канал хакерських спільнот.

Джерело

Новости Харькова