430 днів без людей. Харківський зоопарк відкрився: як потрапити на екскурсію

Усі експозиції відкриті для відвідування групами.

Харківський зоопарк відкрився вперше за час війни. 

У реконструйованому зоопарку 30 квітня пройшли перші екскурсії. Індивідуальні відвідування поки що не на часі. Вхід дозволений тільки групами. Для цього треба прийти до центрального входу і очікувати, поки набереться необхідна група людей. Після цього відвідувачів запускають тільки у супроводі екскурсовода. Йти власним маршрутом не вийде з міркувань безпеки. Тільки за таких умов робота зоопарка є можливою.

«Основне, завдяки чому ми відкрились, це знизилась небезпека, тривог поменшало. Але у будь-якому випадку під час повітряної тривоги усі відвідувачі мають організовано покинути зоопарк. Екскурсоводи допоможуть, проведуть до найближчої станції метро», — повідомив KharkovNEWS.info директор зоопарку Олексій Яковлев.

Тварини поводяться нормально і вже звикли, якщо так можна сказати, до вибухів. Найстрашніше для них, говорить директор, було минулої весни, під час артилерійських обстрілів.

Поки що вхід до зоопарку безкоштовний. Як довго не продаватимуть квитки, невідомо. Це рішення залежатиме від міської ради, аже зоопарк — комунальне підприємство і дотується з бюджету. 

Зоопарк працює щодня, окрім понеділка. Приходити до центрального входу можна з 9:00 до 16:30, середня тривалість екскурсії — півтори години.

Джерело

Новости Харькова