36 місць визначили на Харківщині для безпечного купання на Водохреще (сюжет)

За інформацією: Суспільне Суми.

У Харківській області визначили 36 офіційних місць для водохресних купань, з них 11 – у Харкові. Вони знаходяться біля місць освячення води, і там чергуватимуть рятувальники, водолази ДСНС та медичні працівники.

Про це розповів журналістам начальник відділу управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в Харківській області Олександр Губарь.

“Прохання до людей, які будуть занурюватися в ополонку. Безумовно, дотримуватись, по-перше, комендантської години. По-друге, дотримуватись правил безпеки на льоду. Є місця заходу у воду, не треба пірнати, заходити на лід з інших боків. Рятувальники будуть чергувати протягом всього часу проведення цього свята. Скажемо так, вони оснащені всіма необхідними рятувальними засобами. Але, звертаючись до людей, хочу сказати, що ваше життя у ваших руках”, – наголосив Губарь.

При цьому адреси місць для водохресних купань рятувальники не розголошують із міркувань безпеки. Про них можна запитати у найближчому храмі, уточнили у пресслужбі облуправління ДСНС.

Новости Харькова