26 червня РФ вдарила по Дергачах під Харковом: що відомо про наслідки обстрілу

За інформацією: Суспільне Харків.

Наслідки російських авіаударів по приватному секторі в Дергачах, Харківська область. ДСНС Харківщини

Російські війська завдали ударів по Дергачах на Харківщині 26 червня. Вибухи у місті чули близько 15:30. У Харкові та області триває повітряна тривога з 13:30.

Про загрозу авіаційних ударів РФ повідомляли у Повітряних силах, а о 13:50 керівник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко повідомляв про російський безпілотник над Дергачами.

Доповнено 18:06. До 10 збільшилася кількість жителів Дергачів, які зазнали поранень або гострої реакції на стрес унаслідок ударів росіян, серед них — двоє хлопців 12 та 15 років, і 17-річна дівчина. Про це повідомила пресслужба Харківської облпрокуратури.

Доповнено 17:57. Шестеро поранених внаслідок авіаударів по Дергачах перебувають у лікарні, розповів Суспільне Харків керівник міської військадміністрації Вячеслав Задоренко.

Поранення: уламкові, склом, від вибуховою хвилі люди дістали поранень від будівельних матеріалів. Деякі перебували у своїх будинках, деякі — на вулиці.

По місту вдарили трьома авіабомбами, які влучили у двох мікрорайонах: за словами Задоренка, усі влучання — у землю на подвір'ях.

В одному з мікрорайонів п'ятеро дітей гуляли біля будинку, біля якого влучила керована авіабомба. Діти побачили сповіщення про те, що летить КАБ у напрямку Дергачів, пройшло буквально 50 секунд — діти сховалися до укриття, що врятували їм життя — і саме на це місце прилетіла авіабомба.

За даними начальника МВА, зруйновані близько 50 приватних будинків, комісія обстежує територію. Будинки, що зазнали пошкоджень і руйнувань, закривають плівкою

Доповнено 16:39. Серед травмованих через удари по Дергачах — троє дітей, їм надали допомогу на місці, повідомила пресслужба поліції Харківщини. За її даними, чотирьох поранених із вибуховими травмами доставили до лікарні.

Доповнено 16:20. До дев’яти збільшилася кількість травмованих у Дергачах, повідомив керівник ОВА Олег Синєгубов

Доповнено 16:10. Кількість поранених внаслідок удару по Дергачах зросла до семи людей, повідомив керівник ОВА Олег Синєгубов.

Доповнено 16:03. Обидва влучання у Дергачах були по території приватного сектору, щонайменше п'ять будинків пошкоджені, сказав Суспільному речник МВА Кулік. За його словами, зірвало покрівлі, повибивало вікна, повибивало двері.

Доповнено 15:56. Чоловік та жінка зазнали осколкових поранень внаслідок ударів по Дергачах, двоє дітей та жінка мають гостру реакцію на стрес, повідомив керівник МВА Задоренко. За його словами, РФ завдала ударів по житловому сектору.

"Окупанти завдають ударів КАБами по Дергачах! Будьте в укриттях", — написав Задоренко о 15:33.

Щонайменше два влучання зафіксували у Дергачівській громаді, розказав Суспільне Харків речник МВА Кулік. За його словами, інформацію про наслідки ударів встановлюють.

Новина доповнюється

Новости Харькова