150 тисяч харків’ян зараз без даху над головою — Терехов

За інформацією: Суспільне Харків.

Північна Салтівка. 24 січня 2023 року. Фото: Роман Кривко/Українське Радіо Харків

Без житла внаслідок війни лишились 150 тис. харків'ян.

Про це 24 січня під час візиту до Харкова Верховного комісара ООН у справах біженців Філіппо Гранді сказав міський голова Ігор Терехов.

"150 тисяч харків'ян зараз без даху над головою. Тому це дуже серйозно і дуже важливо, щоб ми відновлювали місто, відновлювали наш Харків. 500 будинків зовсім не підлягають реконструкції та відновленню, але попри це ми відбудовуємо місто. Минулого року нам вдалося 66 будинків відновити, й зараз мешканці заселяються", — сказав Ігор Терехов.

Нині на реконструкції — близько 40 будинків, каже міський голова Харкова.

"Але це ті будинки, які пройшли етапи експертизи. Ми маємо їх відновити, маємо усі можливості. Ми зараз також проводимо експертизи. По будинку на вулиці Наталії Ужвій, 82: перший під’їзд підлягає знесенню, неможливо відбудувати. Другий під’їзд зараз, за експертним висновком, на 65% зруйнований", — каже Терехов.

У жодному разі у нас не буде єдиного монополіста — це неможливо, це суперечить здоровому глузду Ігор Тереховміський голова Харкова

"Дуже багато тих будівельних компаній, які хочуть і беруть участь у відбудові Харкова. Усі зараз залучені", — сказав Ігор Терехов.

Новости Харькова