13-річного пораненого хлопця з Харківщини рятують львівські лікарі

У черепі дитини була восьмисантиметрова рана.

Хлопця, який дістав поранення під час обстрілу росіянами села Грушувахи, лікують у Львові.

У червні 13-річний Стас перебував вдома у селі Грушуваха (Ізюмський район) вдома, коли на нього впала стеля. Тато за допомогою рятувальників ледь живого дістав сина з-під завалів. У черепі дитини була восьмисантиметрова дірка, — розповіли у Першому медичному об’єднанні Львова.

“Дев’ять днів коми та кілька тижнів у реанімації Харкова. Потім — Львів. Дитину до Національного реабілітаційного центру “Незламні” доправили у вкрай важкому стані”, — йдеться в повідомленні.  

Стан хлопчика вдалося стабілізувати, згодом дитячі нейрохірурги виконали складну операцію — виготовили та встановили спеціальну пластину, що закрила великий отвір у черепі.  

Хлопчик отримав пораненя під час ворожих обстрілів. Фото: Перше ТМО Львова

Водночас Стасом займались опікові хірурги. 

“Завдання: прибрати масивні шрами на обличчі дитини: носі, переніссі та біля верхньої губи. Якщо зволікати, рубці могли остаточно сформуватися і м’язи на обличчі частково втратили б свою функціональність. Тобто, Стас не міг би ними рухати, особливо — верхньою губою”, — пояснили лікарі. 

Відтак щомісяця хлопчику вводили гормональні ін’єкції. Наразі Стас отримав останній укол. Ліки та розхідні матеріали хірургам надала благодійна організація. 

Протягом року опікові хірурги спостерігатимуть за станом хлопчика. Якщо буде позитивна динаміка, за рік він пройде ще один курс ін’єкцій, як ні — лікарі вдадуться до пластичних операцій. 

Як писав KharkovNEWS.info, на деокупованій території Харківської області відновлюють роботу медичні заклади

Джерело

Новости Харькова